Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS podržava štrajk u TV Avala
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 12. 2011.

UNS podržava štrajk u TV Avala

Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava prekid emitovanja programa televizije Avala kojim zaposleni i honorarci u ovoj medijskoj kući protestuju zbog neisplaćivanja zarada.

Stalno zaposlenima na TV Avala do sada je isplaćen prvi deo julske plate, a honorarcima junska, što znači da im poslodavac duguje četiri i po zarade, odnosno pet honorara, navodi se u saopštenju koje su potpisali "Zaposleni TV Avala".

Kako se dalje navodi u saopštenju zaposleni su u nekoliko navrata pokušavali da sa upravom dogovore način na koji će biti prevaziđena situacija, ali do sada nijedan dogovor nije ispoštovan.

Današnji datum bio je određen kao dan kada će biti isplaćene zaostale zarade, ali pošto ni ovaj dogovor nije ispoštovan zaposleni i honorarni saradnici odlučili su da u 9 sati jutros prekinu emitovanje redovnog programa i okupe se u holu zgrade televizije gde će i ostati dok im se ne obrati neko od nadležnih. Zaposleni i honorarci TV Avala i sutra će štrajkovati.

UNS poziva poslodavce u medijima da bez obzira na tešku ekonomsku situaciju u medijskom sektoru poštuju prava zaposlenih i saradnika i obezbede isplatu zarada.

UNS od vlasnika TV Avala očekuje da u najskorijem roku isplati zaostale zarade.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi