Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Neprihvatljivo ograničavanje reemitovanja srpskih kanala u Crnoj Gori
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 02. 2020.

UNS: Neprihvatljivo ograničavanje reemitovanja srpskih kanala u Crnoj Gori

Udruženje novinara Srbije smatra neprihvatljivom odluku Saveta Agencije za elektronske medije Crne Gore da ograniči reemitovanje programskih sadržaja koji se prikazuju na TV Hepi i TV Pink M iz Srbije zato što se time krše Evropska konvencija o prekograničnoj televiziji i Direktiva o audio-vizuelnim medijskim uslugama.

Savet Agencije za elektronske medije Crne Gore juče je obavestio javnost da je doneo odluku da će u Crnoj Gori na tri meseca biti ograničeno reemitovanje četiri emisije TV Hepi i TV Pink M iz Srbije jer se u njima „promoviše mržnja, netrpeljivost i diskriminacija prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti“.

UNS ističe da svi prigovori na program koji se reemituje moraju biti rešavani sa regulatorom države koja je dala dozvolu televiziji čije se program reemituje u Crnoj Gori.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi