Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži slobodu za Lazića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 09. 2011.

UNS traži slobodu za Lazića


Udruženje novinara Srbije (UNS) zahteva da nadležni državni organi hitno pronađu način kako bi iz zatvora u Južnoj Osetiji odmah oslobodili novinara dnevnog lista „Pres“ Viktora Lazića.

Lazić je uhapšen u subotu, na granici između Gruzije i Južne Osetije, dok je bio na novinarskom zadatku, i od tada je u zatvoru pod nejasnim optužbama za špijunažu i nelegalan prelazak granice Južne Osetije. Lazić, inače, već više od četiri godine putuje širom sveta u svom automobilu, i svake nedelje u Presu objavljuje reportaže sa svog puta.

UNS podseća da je Ambasada Srbije u Moskvi nekoliko dana uveravala Lazićeve kolege u Presu da je sve u redu, i da će on brzo biti oslobođen, ali je Lazić još u zatvoru, bez prava na advokata, i bez zvanične optužbe.

UNS je upoznao sa ovim slučajem Međunarodnu i Evropsku federaciju novinara, od kojih je zatražio da reaguju i pomognu u oslobađanju novinara Viktora Lazića.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi