Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ispovest Ninoslava Jovanovića u „Kuriru“ dok se traga za nestalom devojčicom uznemirava porodicu i javnost
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 12. 2019.

UNS: Ispovest Ninoslava Jovanovića u „Kuriru“ dok se traga za nestalom devojčicom uznemirava porodicu i javnost

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra neodgovornim uređivački potez „Kurira“ da objavi ispovest Ninoslava Jovanovića za kojim se intenzivno traga zbog sumnje da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu, a u kojoj između ostalog ističe da se „ne oseća krivim zbog svojih nedela“ i da mu je poslednji slučaj seksualnog uznemiravanja žena „montiran“.

UNS ističe da ispovest koju je u martu ove godine Jovanović dao novinaru „Kurir“, a koju ovaj list tada nije objavio, uznemiruje javnost, a posebno porodicu nestale devojčice.

UNS podseća da Kodeks novinara Srbije nalaže novinarima da imaju duh saosećanja prema porodici i nestalim članovima i da novinari treba da se uzdrže od objavljivanja uznemirujućih i senzacionalističkih sadržaja, posebno u ovako osetljivom trenutku.

Komentari (1)

ostavi komentar
ned

29.12.

2019.

Realan [neregistrovani] u 15:40

.

Zar je i UNS deo farse?

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi