Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Poruke sa letaka protiv Jugoslava Ćosića mogu da ugroze sigurnost novinara N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

07. 11. 2019.

Izvor: UNS

UNS: Poruke sa letaka protiv Jugoslava Ćosića mogu da ugroze sigurnost novinara N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog ubacivanja letaka u dvorište televizije N1 na kojima su fotografije albanskog premijera Edija Rame i programskog direktora te televizije Jugoslava Ćosića sa porukom „ima neka tajna veza“ čime se nedvosmisleno šalje poruka koja može da ugrozi sigurnost Ćosića i drugih novinara ove medijske kuće.

U vreme emisije „Presing“ u kojoj je prikazan snimljen intervju sa predsednikom Samoopredeljenja i kako se očekuje budućim premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem nepoznate osobe ubacile su letke koji predstavljaju i nedopustiv pritisak na uređivačku politiku te televizije.

UNS traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko stoji iza ovih pretnji po sigurnost novinara za šta je zakonom propisana zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi