Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog pretnji Jeleni Stojković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 11. 2019.

Izvor: UNS

UNS: Tužilaštvo da pokrene postupak zbog pretnji Jeleni Stojković

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje dopisnici „Večernjih novosti“ iz Vranja Jeleni Stojković koje je sinoć dobila u telefonskim pozivima od nepoznate osobe i traži da tužilaštvo pokrene postupak zbog ugrožavanje sigurnosti novinarke.

Stojković je UNS-u rekla da joj je ta osoba kazala da će „ubitu nju i njeno dete“ uz „najstrašnije psovke“, a da bi se iz onoga što je govorila moglo zaključiti da je reč o majci učenice čije su se obnažene fotografije proširile među osnovcima u Vranju, a o čemu je ona pisala. Pretnje je kako kaže, posle više od deset poziva, prijavila policiji.

„Prilikom objavljivanja teksta vodili smo računa da ni na koji način ne označimo devojčicu, niti da otkrijemo njen identitet. Nije me strah zbog pretnji, ali je situacija neprijatna“, rekla je Stojković i dodala da sve vreme ima punu podršku svoje redakcije.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, propisana zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

UNS očekuje da odgovorni za ove pretnje u skladu sa tim budu i kažnjeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi