Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS protiv pritisaka političara na medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 07. 2011.

UNS protiv pritisaka političara na medije


Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od političkih lidera u Srbiji da u predizbornoj kampanji ne vrše pritisak na medije. UNS je posebno zabrinut zbog izjave predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića u današnjem Presu da će smeniti generalnog direktora Radio televizije Srbije „isto veče kada dođe na vlast“.

Sloboda štampe u Srbiji je već ozbiljno ugrožena time što novinari i mediji trpe stalne pritiske države i političara. Predsednik Srbije traži od medija da budu partneri vlasti, a lider najveće opozicione stranke preti smenom prvog čoveka javnog servisa. Srbija ne može tako postati demokratska zemlja u kojoj slobodni mediji obavljaju ulogu kontrolora vlasti u ime građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi