Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Hitno pronaći ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 07. 2019.

UNS: Hitno pronaći ko stoji iza medijskog linča Darije Ranković

Udruženje novinara Srbije (UNS) zaprepašćeno je uvredama na internet stranici valjevskapodvala.com koje su upućene valjevskoj novinarki i urednici portala kolubarske.rs Dariji Ranković i traži da policija i tužilaštvo hitno utvrde ko stoji iza ovog medijskog linča, kako bi koleginica mogla da traži pravdu na sudu.

Na portalu valjevskapodvala.com objavljena su dva teksta, uz montirane fotografije, u kojima se vređa Darija Ranković i optužuje da ruši gradsku vlast.

Kako je UNS-u rekla Ranković ovo je još jedan sajt koji služi kako bi je ponizio i omalovažavao, kao i da je verbalnom nasilju izložena od 2017. godine kada je u programu Radio Valjeva na svakih pola sata čitano pismo glavnog i odgovornog urednika ovog radija Zorana Majdaka u kome je vređana lično i profesionalno.

Zbog tih uvreda Ranković je tada protiv Majdaka podnela tužbu, a do danas nema sudkog epiloga.

„Prijavila sam slučaj policiji da otkrije ko stoji iza portala, jer on nije registrovan, niti ima impresum. Ovo je još jedna internet stranica, sem kolubarski.info, na kojoj me otvoreno pljujuju“, rekla je UNS-u Ranković.

UNS ističe da je izdavač portala kolubarski.info, u kome se Ranković optužuje da je „valjevski lažov godine“, dobio novac na ovogodišnjem medijskom konkursu Grada Valjeva.

UNS podseća da je posle pretnji na društvenim mrežama upućenih dopisnici N1 sa Kosova Zani Cimilji policija za samo jedan dan otkrila ko iza njih stoji.

UNS očekuje da i u ovom slučaju policija i tužilaštvo deluju efikasno i odvraćajuće na svakog ko vređa osobe koje rade posao od javnog interesa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi