Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje napad na Beljuljija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 05. 2011.

UNS osuđuje napad na Beljuljija

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje napad na Nedžata Beljuljija, vlasnika TV Spektri iz Bujanovca i zahteva od nadležnih državnih organa da napadača Agima Zeku, funkcionera Partije za demokratsko delovanje, procesuira po odredbama izmenjenog Krivičnog zakonika.

Agim Zeka je, pored fizičkog napada na Beljuljija, vlasniku TV Spektri uputio i ozbiljne pretnje za koje je zaprećena kazna do osam godina zatvora.

Zeka koji je direktor Kancelarije za ljudska prava u Bujanovcu, Beljuljiju je zapretio da će mu „razruštiti predajnik i televiziju“, kao i da „novinari i on lično više nemaju šta da traže na ulicama Bujanovca“.

UNS upozorava da je ovo šesti fizički napad na Beljuljija u poslednjih deset godina i da nijedan nije procesuiran. UNS ima razloga da veruje da su svi napadi na Beljuljija u vezi sa izveštavanjemi radom njegove TV Spektri.

UNS još jednom upozorava da je u društvu stvorena atmosfera da se novinari mogu nekažnjeno tući i ubijati, a da za to odgovornost, pre svih, snosi država.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi