Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i UNS na Kosovu: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji reporterki N1
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

05. 07. 2019.

UNS i UNS na Kosovu: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji reporterki N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) i UNS na Kosovu osuđuju i traže da Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal hitno utvrdi i pokrene postupak protiv odgovornih za pretnje reporterki televizije N1 iz Prištine Zani Cimilji.

Kako je objavila televizija N1 Cimilji je u komentarima na društvenim mrežama osoba napisala da joj je "životna želja da ubije Albanca, čak i albansko dete", kao i "da se nada da će izbiti novi rat na Kosovu u kojem će Albanci moći da osete srpski gnev".

UNS i UNS na Kosovu su zabrinuti i zbog pretnje smrću na društvenim mrežama autorima i voditeljima emisije „Dobar, loš, zao“ Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu.

UNS i UNS na Kosovu ističu da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da je neprihvatljivo da se nezadovoljstvo iskazuje pretnjama, napadima i uvredama.

UNS i UNS na Kosovu podsećaju da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi