Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM: Euleks da zaštiti novinare na Kosovu i Metohiji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 05. 2011.

UNS i DNKiM: Euleks da zaštiti novinare na Kosovu i Metohiji

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim regionalnim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije osuđuje jučerašnje kamenovanje automobila Televije "Most" u Prištini.

Novinarska ekipa TV "Most" iz Zvečana izveštavala je o poseti šefa srpskog pregovaračkog tima Borka Stefanovića kada su pripadnici pokreta "Samoopredeljenje" kamenovali njihov automobil koji se nalazio na službenom parkingu ispred Vlade Kosova.

Kosovska policijska služba je obavila uviđaj i predložila novinarima TV "Most" da skinu beogradske registarske oznake i da demoliranim automobilom odu u Kosovsku Mitrovicu.

Niko iz ekipe TV "Most" nije povređen jer su u trenutku napada bili van
automobila, potvrdila je novinarka ove kuće Jasmina Stojković.

UNS i DNKiM traže zaštitu novinara i imovine medijskih kuća, koja se često nalazi na udaru ekstremnih grupa, a neretko su izloženi šikaniranju predstavnika zvaničnih institucija na KiM, uključujući i policijske službenike. UNS i DNKiM pozivaju kolege na solidarnost i sa žaljenjem ističu da su mediji prećutali ovaj jučerašnji incident.

UNS i DNKiM traže od Euleksa i kosovskih institucija da budu kažnjeni počinioci svih dosadašnjih napada na novinare, da im se omogući pravo na rad i slobodu kretanja koja je zbog etnički motivisanog nasilja veoma ugrožena.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi