Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Hitno istražiti ko preti Vidojkoviću i Kulačinu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 07. 2019.

UNS: Hitno istražiti ko preti Vidojkoviću i Kulačinu

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i od policije i tužilaštva traži da utvrde ko je pretio autorima i voditeljima emisije „Dobar, loš, zao“ Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu.

U komentarima ispod poslednje emisije, na Jutjub kanalu Televizije Šabac, objavljena je pretnja sa profila pod nazivom Srđan Petrović Vidojkoviću i Kulačinu, da će ih „kada dođe na vlast, pobiti“.

UNS ističe da država samo brzim pronalaženjem i kažnjavanjem onih koji prete novinarima može poslati jasnu poruku da je takvo ponašanje nedopustivo.

UNS podseća da je, prema odredbama Krivičnog zakonika, za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem, predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi