Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Da prestane diskriminacija Zdravića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 05. 2011.

UNS: Da prestane diskriminacija Zdravića

Udruženje novinara Srbije osuđuje odluku predsednika SO Aleksandrovac Tomiše Savkovića da zabrani dopisniku Blica iz Aleksandrovca Gvozdenu Zdraviću ulazak u skupštinsku salu kako bi izveštavao sa današnje sednice SO.

Savković je u prisustvu dvadesetak odbornika naložio obezbeđenju da Gvozdena Zdravića ne pusti u skupštinsku salu. Iako su ga šefovi odborničkih grupa SPS-a i DS-a Mirko Milovankić i Čedomir Petković pozvali da promeni svoju odluku, Savković je odbio da Zdraviću omogući obavljanje novinarskog posla.

Prema rečima Gvozdena Zdravića, ovo je „25. po redu skandal u SO Aleksandrovac od strane čelnika te opštine” i poručuje da će „kao i dosad, pozitivno pisati o svemu onome što u ime građana Župe dobro rade, a žigosaće i sve ono što vlasti rade na štetu građana, a što se kosi sa društvenim normama države Srbije”.

UNS poziva predsednika SO Aleksandrovac da se izvini dopisniku Blica, da mu se omogući pristup skupštinskim sednicama i da konačno prestane diskriminacija kolege Zdravića zasnovana na nedopustivoj praksi i kršenju Zakona o javnom informisanju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi