Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS podržava štrajk zaposlenih u RTV Smederevo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 04. 2011.

UNS podržava štrajk zaposlenih u RTV Smederevo

Udruženje novinara Srbije i Sindikat novinara Srbije podržavaju štrajk zaposlenih u RTV Smederevo zbog neisplaćenih zarada od početka ove godine i naknada po osnovu rada od juna prošle godine.

UNS i SNS ističu da je ovo drugi štrajk RTV Smederevo za manje od godinu dana i da je u međuvremenu broj zaposlenih u ovoj medijskoj kući smanjen sa 17 na 10.

UNS i SNS traže od vlasnika Marka Lukića da poštuje prava zaposlenih, omogući normalne uslove za rad jer su u poslednja tri meseca zbog neplaćenih računa redakciji isključeni fiksni i mobilni telefoni.

RTV Smederevo je pravni sledbenik Radio Smedereva, privatizovan je u decembru 2009. godine i poseduje poslovni prostor od 600 kvadratnih metara u centru Smedereva. Radio Smederevo je na aukciji kupio za 50 000 evra Marko Lukić, sin Milana Lukića smederevskog biznismena koji kontroliše i ovdašnji nedeljnik "Naš glas".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi