Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Bombardovanje RTS-a je ratni zločin
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

22. 04. 2011.

UNS: Bombardovanje RTS-a je ratni zločin

 

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SNS) upozoravaju da ni posle 12 godina od NATO bombardovanja Radio Televizije Srbije, u kom je poginulo 16 medijskih radnika, nije utvrđena odgovornost za ovaj ratni zločin. Napad na RTS, po oceni Međunarodne federacije novinara, čiji je UNS i SNS punopravni članovi, otvorio je vrata deceniji napada na medije u konfliktnim zonama i učinio novinarsku profesiju opasnijom nego ikada ranije.

UNS i SNS smatraju da na sva pitanja porodica žrtava vlast treba zvanično da odgovori i pomogne da se njihova potraga za pravdom okonča.

Na ovogodišnjoj Skupštini Evropske federacije novinara, koja će u junu biti održana u Beogradu, UNS i SNS tražiće podršku evropskih kolega za inicijativu da se 23.april, dan pogibije kolega iz RTS-a, obeležava kao dan sećanja na ubijene u medijima koji su bespravno proglašeni vojnim ciljem.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi