Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ana Brnabić i Vesna Ilić Prelić da prime Maju Pavlović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

03. 05. 2019.

Izvor: UNS

UNS: Ana Brnabić i Vesna Ilić Prelić da prime Maju Pavlović

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva premijerku Anu Brnabić i predsednicu Ustavnog suda Vesnu Ilić Prelić da se sastanu sa vlasnicom Kanala 9 Majom Pavlović koja štrajkuje glađu, zbog nepostupanja državnih i pravosudnih organa. UNS smatra da se dogovorom premijerke, predsednice Ustavnog suda i Maje Pavlović mogu stvoriti uslovi za prekid štrajka.

UNS ističe da je čin Maje Pavlović posledica nemogućnosti da se izbori sa birokratijom i da se njena televizija, kao i ostali lokalni mediji, suočava sa ekonomskim propadanjem zbog nepoštovanja i zloupotrebe medijskih zakona, ali i nedovoljnog izdvajanja novca iz budžeta za finansiranje medijskog sadržaja od javnog značaja.

Maja Pavlović ulazi u 19. dan štrajka glađu i nastaviće ga ispred zgrade u kojoj se nalazi Regulatorno telo za elektronske medije (REM).

UNS poziva novinare, novinarske i medijske organizacije, kao i građane da podrže Maju Pavlović sve vreme trajanja protesta u Beogradu, ali se nada da uz dobru volju vlasti dalje ugrožavanje njenog zdravlja može biti prekinuto.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi