Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Carević da se izvini novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 04. 2011.

UNS: Carević da se izvini novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje direktora Javnog preduzeća za puteve iz Gornjeg Milanovca Jovice Carevića upućene novinarima Bete i Večernjih novosti.

Novinari su od Carevića tražili izjavu povodom tužbe njegovog sina Marka protiv preduzeća kojim on rukovodi zbog udesa koji je imao u Donjoj Vrbavi 4. januara 2011.

Marko Carević je u svojoj tužbi kao uzrok nesreće naveo loše stanje puteva čije je održavanje bilo u nadležnosti Javnog preduzeća za puteve i na ime nematerijalne štete tražio odštetu od 560 000 dinara.

Nakon pitanja novinara Bete i Večernjih novosti da li će podneti ostavku ukoliko se utvrdi odgovornost preduzeća na čijem je čelu, Jovica Carević je vikao na novinare uz reči da mu "ne diraju porodicu" i pretnje da će im se "revanširati".

UNS zahteva od Jovice Carevića da se javno izvini novinarima, a od nadležnih institucija u Gornjem Milanovcu da ispitaju odgovornost prvog čoveka Javnog preduzeća za puteve.

UNS ističe da pretnje novinarima, a naročito kada dolaze od nosilaca javnih funkcija predstavljaju ozbiljan incident i da postupak direktora Javnog preduzeća za puteve opštine Gornji Milanovac Jovice Carevića ne sme da prođe bez posledica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi