Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje nasilni prekid programa radija Kontakt plus
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 04. 2011.

UNS osuđuje nasilni prekid programa radija Kontakt plus


Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje postupak rukovodstva kombinata „Trepča“ koje je naredilo obezbeđenju da onemogući prenos opreme radija „Kontakt plus“ iz sadašnjih u nove prostorije, čime je danas prekinut program ovog radija iz Kosovske Mitrovice.

Obezbeđenje „Trepče“ , u čijim se prostorijama sedam godina nalazio radio „Kontakt plus“ , zbog duga na ime četiri kirije, fizički je zabranilo novinarima i tehničarima da opremu koja je lično vlasništvo urednika Željka Tvrdišića premeste na novu adresu.

UNS je zapanjen što garancije direktorke radija Mirjane Milutinović, koja se zbog održavanja trudnoće nalazi u bolnici, da će dugovanja biti izmirena nisu prihvaćene i program najslušanijeg radija na srpskom jeziku na Kosovu i Metohiji je prekinut.

UNS podseća da se slična situacija dešavala krajem 2009. godine, kada menadžment „Trepče“ nije dozvoljavao zaposlenima da uđu u zgradu zbog neizmirenih troškova zakupa. Neverovatno je da ovaj radio sve vreme plaća zakup od 11 evra po kvadratnom metru već sedam godina, a da se menadžment „Trepče“ odlučio na nezakonito i nasilno ophođenje prema zaposlenima.

UNS još jednom poziva ministra za KiM Gorana Bogdanovića, kojeg je UNS još 2009. upozorio na činjenicu da na KiM jedino radio „Kontakt plus“ nema obezbeđen prostor za rad, da hitno reaguje i omogući nastavak emitovanja

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi