Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji, obeležavanja kao izdajnika i uvreda istraživačkim novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 04. 2019.

Izvor: UNS

UNS: Tužilaštvo da otkrije ko stoji iza pretnji, obeležavanja kao izdajnika i uvreda istraživačkim novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) zaprepašćeno je uvredljivim sadržajem video klipa objavljenog na Tviteru u kojem se istaživački mediji i novinari označavaju kao izdajnici i strani plaćenici, što za posledicu ima ugrožavanje sigurnosti novinara.

 UNS traži od Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da utvrdi ko stoji iza montiranog snimka i pokrene postupak protiv odgovornih.

Juče je na Tviter profilu „Natalija Dugonjić“ objavljen video klip u kome se novinar BIRN-a Slobodan Georgiev, ali i BIRN, CINS i KRIK označavaju kao „izdajnici“ i „plaćeni za pljuvanje Vučića“.

UNS je zabrinut i zbog učestalih uvreda istraživačkim novinarima na portalu Istraga, čije su posledice pretnje na društvenim mrežama novinarkama Sanji Kljajić, Vanji Đurić i Mileni Popović.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara, ali da je neprihvatljivo da se nezadovoljstvo iskazuje pretnjama, napadima i uvredama.

UNS poziva novinare, medije, učesnike u političkom životu, kao i celokupnu javnost da civilizovano raspravljaju o svemu što je spornu u sadržaju medija i da se obraćaju za to formiranim samoregulatornim i regulatornim telima.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi