Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Zlonamerni napad Branke Prpe na Ljiljanu Smajlović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 04. 2019.

UNS: Zlonamerni napad Branke Prpe na Ljiljanu Smajlović

Udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje beskrupulozni napad Branke Prpe na Ljiljanu Smajlović, nekadašnju urednicu "Evropljanina" i predsednicu Suda časti UNS-a. Ovaj napad ima za cilj da dovede u pitanje integritet nekadašnje bliske saradnice Slavka Ćuruvije, koja je poslednje dve decenije jedan od najupornijih boraca da se pred sud dovedu i kazne počinioci i nalogodavci ubistva vlasnika "Dnevnog telegrafa".

Zlonamerni lični napad Prpe na Smajlovićevu dolazi u vreme kada je konačno doneta istorijska prvostepena osuđujuća presuda optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije. Ovo je takođe i napad na Komisiju za istraživanje ubistava novinara, koju je Prpa godinama javno derogirala. 

UNS naglašava da su zbog posvećenosti otkrivanju pune istine o stradanju Slavka Ćuruvije Ljiljana Smajlović i Veran Matić, kao članovi Komisije za istraživanje ubistava novinara, bili izloženi medijskom linču onih koji su organizovali medijsku pripremu ovog zločina. Prpin napad na Smajlović UNS doživljava kao nastavak te agresivne kampanje.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi