Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zabrinut zbog politizacije propusta na RTV Vojvodina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

25. 03. 2011.

UNS zabrinut zbog politizacije propusta na RTV Vojvodina

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog toga što se rukovodstvo Radio Televizije Vojvodina, prilikom kažnjavanja grubog propusta do kog je došlo u Dnevniku ove televizije 23. marta ove godine, upustilo u političku kvalifikaciju greške titlerke koja je dobila otkaz.

Generalni direktor ove kuće Blažo Popović saopštio je, podsećamo, da je potpis „Potvrda neprijateljstva“ uz prilog o razgovoru Borisa Tadića i Vladimira Putina predstavljao „napad na RTV“ i „pokušaj da se poljuljaju i ugroze prijateljski odnosi između srpskog i ruskog naroda“.

Greške je potrebno i ispravljati i kažnjavati, ali UNS upozorava da ulazak u motive propusta koji je napravio zaposleni, po zakonu podrazumeva kako određeni postupak, tako i stručnost. Politička ocena motiva greške, koja je mogla nastati i zbog loše organizacije rada, nemara, rasejanosti ili preopterećenosti, podseća na politkomesarski način rada iz bivšeg vremena.

UNS je zabrinut zbog toga što je rukovodstvo RTV Vojvodine propust u radu besprizivno proglasilo političkim prestupom. Zaključivanje o političkoj pozadini nečije greške po Popovićevom metodu „jedno slovo je greška, a dva su već predumišljaj“, za UNS je, a verujemo i za sud, neprihvatljivo.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi