Naslovna  |  Saopštenja  |  Uprava UNS-a: Javni servisi presudni za demokratiju, neophodna zaštita novinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 03. 2019.

Uprava UNS-a: Javni servisi presudni za demokratiju, neophodna zaštita novinara

Uprava Udruženja novinara Srbije (UNS) još jednom podseća sve političke aktere da nasilje nad medijima nije način da se osvoji više slobode i nezavisnosti u njihovom izveštavanju i traži od Vlade Srbije i narodnih poslanika da izmenama zakona obezbede stabilno finansiranje javnih servisa koje neće zavisiti od volje bilo koje stranke.

Uprava UNS-a podseća da su zaposlene na Radio-televiziji Srbije podržali Međunarodna federacija novinara (IFJ), Evropska federacija novinara (EFJ) i predstavnik OEBS-a za slobodu medija, što je jasan znak ohrabrenja zaposlenima na RTS-u i poziv da se odupru svakoj vrsti pritiska, spolja i iznutra. 

Javni servisi, Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine, imaju presudan značaj za razvoj demokratije i očuvanje raznovrsnosti društva. Uprava UNS-a ohrabruje novinare i uredništvo RTS i RTV da ne odstupaju od profesionalnih standarda, Kodeksa novinara i interesa javnosti, a građane poziva da podrže novinare koji se suočavaju s pretnjama i pritiscima. 

Zbog velikog značaja koji RTS i RTV imaju u društvu i obaveze da uvek objektivno informišu građane, UNS će nastaviti da štiti svakog kolegu koji bude sprečen u obavljanju svojih profesionalnih dužnosti.  

U Beogradu, 20. marta 2019. godine

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi