Naslovna  |  Saopštenja  |  Rijaliti samo odloženo
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

02. 03. 2011.

Rijaliti samo odloženo

UNS podržava predlog da RRA bez odlaganja donese pravila koja bi obavezivala na odloženo emitovanje rijaliti programa. UNS ocenjuje da aktuelni rijaliti programi ugrožavaju javni moral, šire jezik i govor mržnje i negativno utiču na psihosocijalni razvoj maloletnika.

Odloženo emitovanje rijaliti programa omogućilo bi emiterima da eliminišu neprihvatljiv jezik i postupke.

UNS takođe smatra da treba hitno doneti propise koji će omogućiti RRA efikasnu naplatu kazni za prekršaje emitera. Novac prikupljen od kazni mogao bi da se uplaćuje u medijski fond koji bi služio za podršku proizvodnji kvalitetnih sadržaja elektronskih medija.

UNS traži da Skupština Srbije na redovnom prolećnom zasedanju izabere četiri člana Saveta RRA umesto onih kojima je istekao mandat kako bi RRA mogla da efikasno radi i odlučuje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi