Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje isključenje struje KIM radiju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 11. 2010.

UNS osuđuje isključenje struje KIM radiju


Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim regionalnim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuju isključenje električne energije KIM radiju iz Čaglavice i postupak Kosovske energetske korporacije (KEK) smatraju pritiskom na slobodu medija.

Radnici KEK jutros su bez ikakvog upozorenja isključili struju KIM radiju, a bez struje je ostala i ambulanta i biblioteka koja se nalazi u istom objektu.

Glavni i odgovorni urednik KIM radija Goran Avramović obavestio je UNS da ova radio stanica redovno plaća račune za električnu energiju i da ne znaju ni za kakav prošlogodišnji dug od 134 evra na koji se poziva KEK.

Za UNS i DNKiM je neshvatljivo da se bilo kome, a posebno mediju isključuje električna energija bez upozorenja pa ovaj postupak nije ništa drugo nego institucionalni pritisak na slobodu medija.

UNS I DNKiM traže da se KIM radiju, inače najcitiranijem mediju sa Kosova i Metohije i članici Kosovske medijske asocijacije, neodložno omogući napajanje električnom energijom, a od KEK očekuju objašnjenje ovog postupka.

UNS I DNKiM pozivaju kolege, međunarodne organizacije na Kosovu i Metohiji i organizacije koje se bore za slobodu medija da osude ovakav postupak KEK-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi