Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zabrinut zbog oštećenja automobila dopisnice Prve televizije iz Gornjeg Milanovca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 11. 2010.

UNS zabrinut zbog oštećenja automobila dopisnice Prve televizije iz Gornjeg Milanovca


Udruženje novinara Srbije izražava zabrinutost zbog oštećenja automobila Violete Popović, dopisnice Prve televizije iz Gornjeg Milanovca.

Na opel korsi, koja je bila parkirana ispred zgrade u kojoj novinarka živi, u dva navrata tokom prošle nedelje, noću, polomljeni su retrovizori, a stakla na automobilu su išarana auto sprejom. Između više desetina automobila, u oba navrata oštećen je samo njen automobil.

UNS upozorava da su novinari, zbog posla kojim se bave, kao prepoznatljive ličnosti, često izloženi sličnim neprijatnostima bez ikakvog konkretnog povoda u svom novinarskom radu, a da takvi događaji koji prolaze nekažnjeno, obično prerastu u kasnije fizičke napade.

UNS zahteva od policije i tužilaštva da počinioce ovakvih incidenata kvalifikuju prema odredbama izmenjenog Krivičnog zakonika, kojima su za fizičke napade, ali i ugrožavanje sigurnosti pretnjom, predviđene zatvorske kazne i do osam godina zatvora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi