Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži reagovanje ministarke pravde i javnog tužioca
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

28. 10. 2010.

UNS traži reagovanje ministarke pravde i javnog tužioca


Udruženje novinara Srbije (UNS) podržava poziv poverenika Rodoljuba Šabića medijima da poštuju privatnost građana. Tim povodom, UNS još jednom poziva ministarku pravde Snežanu Malović da povede istragu o tome kako su zaštićeni podaci o maloletnom sinu Slađanke Milošević, sekretarke Sindikata pravosuđa Srbije, dospeli u list „Kurir“, broj od 25. oktobra, budući da su ti podaci dostupni samo uz potpis suda.

UNS, takođe, traži od republičkog javnog tužioca da obavesti javnost o tome da li će pokrenuti postupak protiv lica koje je obelodanilo podatke o maloletniku, što je krivično delo iz člana 337 stav 2 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena i zatvorska kazna.

UNS sumnja da postoji politička pozadina ovog krivičnog dela, u kom je list „Kurir“ zloupotrebljen kako bi se zastrašila i kompromitovala Slađanka Milošević i razbio štrajk u pravosuđu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi