Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS očekuje reakciju tužilaštva zbog napada na novinare "Kurira"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

26. 10. 2010.

UNS očekuje reakciju tužilaštva zbog napada na novinare "Kurira"


Udruženje novinara Srbije (UNS) od tužilaštva u Smederevu očekuje brzu reakciju zbog fizičkog napada na novinare dnevnika „Kurir“, koji se dogodio u ponedeljak, 25. oktobra, u blizini noćnog kluba „Nina“ u selu Mihajlovac, čiji je vlasnik Ljubiša Vasić sa još osam devojaka prethodno uhapšen zbog sumnji da je u tom ugostiteljskom objektu organizovao prostituciju.

Reportere „Kurira“ napali su Rajko i Jagoda Jacković, inače roditelji Vasićeve supruge Jelene Vasić, na čije se ime zvanično vodi noćni klub, zbog toga što je novinarska ekipa htela da istraži dešavanja vezana za ovo mesto i njegovo poslovanje.

Rajko Jacković zadao je više udaraca pesnicama i nogama novinaru „Kurira“ Oliveru Nikoliću, a njegova supruga celoj novinarskoj ekipi pretila je nožem, što je dokumentovano snimcima foto-reportera.

UNS smatra da je ovo jedan od najtežih i najopasnijih napada na novinare poslednjih meseci i očekuje da Rajko i Jagoda Jacković, zbog fizičkog napada i uvreda budu kažnjeni primenom Krivičnog zakonika, koji napad na novinare sankcioniše kao napad na osobe koje rade na poslovima od javnog interesa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi