Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Funkcioneri da ne ometaju novinare u radu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 10. 2018.

UNS: Funkcioneri da ne ometaju novinare u radu

Udruženje novinara Srbije (UNS) ističe da je jučerašnji postupak predsednika Skupštine grada Zrenjanina Olivera Mitrovića na obeležavanju desetogodišnjice odbora SNS-a u Zrenjaninu, koji je onemogućio novinaru KTV televizije Draganu Šašiću da postavi pitanje, neprihvatljiv i traži njegovo izvinjenje.

Dok je juče potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov odgovarao na pitanja novinara, izveštača zrenjaninske televizije KTV Dragana Šašića je predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Oliver Mitrović  povukao i sprečio ga da postavi pitanje.

Kako je UNS-u rekao Šašić, Mitrović ga je “grubo povukao za jaknu”, rekavši mu da ne može da postavi pitanje”.

“Kada me je povukao, rekao mi je da mogu njemu da postavim pitanje. Postavio sam ga, ali on je otišao. Nisam bio spreman na ovakvo ponašanje Mitrovića.  Sa njim nikada nisam imao konflikt,  niti sam uzimao izjave od njega. Jedini razlog, zbog kojeg smatram da je došlo do ovog incidenta je kuća za koju radim,” rekao je UNS-u Šašić.

UNS podseća da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati njihovo pravo da obavljaju svoj posao.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

24.10.

2018.

Zrenjaninac [neregistrovani] u 12:18

Ima komentara

Ima komentara, ali ih vi sramotno ne objavljujete!

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi