Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži zaštitu za novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

12. 10. 2010.

UNS traži zaštitu za novinare


Udruženje novinara Srbije podržava redakciju lista „Danas“ u zahtevu da Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovede istragu o policijskom prebijanju Aleksandra Roknića, urednika tog medija koji se jasno identifikovao kao novinar prilikom nedeljnih nereda na ulicama Beograda.

Policajci koji su se nalazili kod Komercijalne banke na Terazijama oko 12.30 sati, u nedelju, 10. oktobra, prilikom intervencije protiv učesnika nasilnih demonstracija, pendrecima su udarali i Roknića, iako je uzvikivanjem da je novinar i pokazivanjem novinarske legitimacije jasno dao do znanja da je na profesionalnom zadatku.

UNS podseća da još nema saznanja o disciplinskom kažnjavanju odgovornih policajaca koji su tukli i vređali novinara agencije Beta Miloša Đorelijevskog 2008. godine tokom nemira koji su izbili posle izručenja Radovana Karadžića sudu u Hagu.

UNS traži da policija reši ove slučajeve kako novinari na zadatku ubuduće ne bi morali da strahuju i od policije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi