Naslovna  |  Saopštenja  |  Tužilaštvo za ratne zločine treba da rešava ubistvo šabačke ekipe
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 10. 2010.

Tužilaštvo za ratne zločine treba da rešava ubistvo šabačke ekipe


Udruženje novinara Srbija poziva državne organe, a posebno Tužilaštvo za ratne zločine, da preduzmu sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi bila rasvetljena ubistva novinara i medijskih radnika koji su radili za srpske medije od 1991. do 2000. godine.

UNS podseća da je čak 37 novinara i medijskih radnika koji su radili za srpske redakcije u tom periodu ubijeno, kidnapovano, nestalo ili izgubilo život pod nerasvetljenim okolnostima.

UNS posebno ističe da se 9. oktobra navršava 19 godina od kako su pod neistraženim okolnostima, na radnom zadatku, na putu Petrinja–Glina, ubijeni članovi RTS-ove ekipe iz šabačkog dopisništva. Tada su ubijeni Zoran Amidžić, urednik dopisništva RTS-a iz Šapca, Bora Petrović, snimatelj, Dejan Milićević, asistent snimatelja i Sretan Ilić, urednik u Radio Šapcu.

UNS je na svom sajtu www.uns.org.rs pokrenuo Dosije o ubijenim i otetim kolegama u nameri da podstakne vođenje istraga, pronalaženje odgovornih i njihovo kažnjavanje.
Od 20. avgusta, od kako je na sajtu pokrenut Dosije, UNS-u su se javile osobe koje imaju informacije o ovom slučaju, dostavljeni su i tekstovi iz Glasa Podrinja koji mogu značajno da pomognu u istrazi ovog zločina. UNS će saznanja do kojih je došao objaviti na svom sajtu u ponedeljak, 11. oktobra.

UNS smatra da državni organi, a posebno Tužilaštvo za ratne zločine, u rasvetljavanju ovih najtežih krivičnih dela treba da sarađuju sa državnim organima, najvše tužilaštvima i policijom svih zemalja bivše Jugoslavije. Baš kao što uspešno koordiniraju istrage državni organi Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi