Naslovna  |  Saopštenja  |  Neophodan zakon protiv medijskog monopola
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 10. 2010.

Neophodan zakon protiv medijskog monopola


Udruženje novinara Srbije sa zabrinutošću prima izjavu predsednice Komisije za zaštitu konkurencije Dijane Marković-Bajalović današnjem „Blicu“ da je zbog istrage njene Komisije o „Večernjim novostima“ izložena pritiscima od početka ove godine.

Pritisci su, kako ona tvrdi, usledili naročito uoči 1. jula, kada je trebalo da bude održana skupština akcionara „Večernjih novosti“ i kada je od nje traženo da izda mišljenje da je kupovina „Novosti“ odobrena.

Bajalovićeva tvrdi da su pretnje Milana Beka i njegovog advokata Milenka Ristivojevića počele još 2008. godine i da ima indicija da je baš Beko vlasnik većinskog paketa akcija „Večernjih novosti“, da ima direktan dogovor o prodaji tog paketa VAC-u, što je suprotno Zakonu o preuzimanju akcionarskih društava.

UNS sa žaljenjem ističe da je predsednica Komisije za zaštitu konkurencije o pretnjama progovorila sada kada nije prihvaćena njena kandidatura za novi sastav te komisije.

Pošto je manjinski paket „Večernjih novosti“ u vlasništvu države UNS ponovo traži od Vlade Srbije da javno saopšti sa kim je suvlasnik ovih novina.UNS kao i do sada smatra da je potrebno doneti zakon koji će osigurati transparentnost vlasništva u medijima i ograničiti nedozvoljenu medijsku koncentraciju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi