Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje ponovni fizički napad na dopisnika "Blica"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

30. 09. 2010.

UNS osuđuje ponovni fizički napad na dopisnika "Blica"


Udruženje novinara Srbije osuđuje današnji napad na dopisnika lista „Blic“ iz Aleksandrovca Gvozdena Zdravića kojeg je dok je sa trotoara fotografisao zgradu suda u tom mestu fizički napao vozač predsednika Opštine.

Prema rečima Zdravića vozač predsednika Opštine Čedomir Ćirković istrčao je iz zgrade suda kada ga je ugledao da fotografiše zgradu i desetak puta pesnicom ga udario po glavi, licu i vratu. U sudu se danas održavala rasprava u sporu SPS-a i Opštine oko imovine, o čemu je Zdravić želeo da izveštava.

Fizički napad dogodio se pred brojnim svedocima, a policija je izvršila uviđaj.

UNS traži od nadležnih organa u Aleksandrovcu da imaju u vidu da je ovo novi u nizu napda na Zdravića. Njega je 27. septembra fizički napao Mileta Džopalić, za kojeg Zdravić tvrdi da pripada privatnom obzbeđenju predsednika Opštine Jugoslava Stajkovca. Protiv Džopalića policija je podnela prijavu sudiji za prekršaje osnovnog suda u Kruševcu.

UNS podseća da se prema izmenama Krivičnog zakonika pretnje i napadi na novinare strože kažnjavaju jer se novinari na zadatku tretiraju kao službena lica.

Ukoliko napadači na Zdravića ne budu procesuirani u najskorijem roku, UNS će od policije u Aleksandrovcu zatražiti da Gvozden Zdravić ima policijsku pratnju prilikom obavljanja novinarskih zadataka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi