Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM osuđuju novi napad na porodičnu kuću kolege Milisavljevića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

27. 09. 2010.

UNS i DNKiM osuđuju novi napad na porodičnu kuću kolege Milisavljevića


Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštrije osuđuju ponovni napad na kuću direktora i glavnog i odgovornog urednika Radija Kosovska Mitrovica Časlava Milisavljevića.

U ovom napadu u potpunosti je izgoreo automobil njegovog sina koji se nalazio ispred porodične kuće u Zvečanu.Za protekla dva meseca ovo je drugi napad na kolegu Milisavaljevića i njegovu porodicu.

Prošli napad dogodio se 20. jula kada je bomba koja je bačena u baštu porodične kuće oštetila nekoliko automobila. Kolega Milisavljević, koji se u tom trenutku nalazio u kući, ostao je nepovređen.

UNS sa DNKiM apeluje da Kosovska policijska služba, EULEKS policija i KFOR hitno pruže i obezbede stalnu zaštitu kolegi Milisavljeviću i otkriju napadače.Istovremeno UNS sa DNKiM poziva svedoke da se jave i pomognu istrazi.

Ukoliko se u najhitnijem roku KPS, EULEKS i KFOR ne oglase sa vidljivim rezultatima istrage smatraćemo da te institucije ne rade svoj posao i doprinose atmosferi u kojoj je moguće sistematski, u dužem vremenskom periodu, ugrožavati živote i slobodu informisanja.

Kolega Milisavljević je ugledni novinar i hroničar kulturnih zbivanja na Kosovu i Metohiji. Dugogodišnji je direktor i glavni i odgovorni urednik Radija Kosovska Mitrovica, a bio je i član Uprave UNS-a i Upravnog odbora DNKiM-a.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi