Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zadovoljan kažnjavanjem napadača na dopisnika „Novosti“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

17. 09. 2010.

UNS zadovoljan kažnjavanjem napadača na dopisnika „Novosti“


Udruženje novinara Srbije (UNS) zadovoljno je zbog kažnjavanja Nikole Markovića(30) koji je presudom Osnovnog suda u Valjevu, jedinica Lajkovac, dužan da plati odštetu od 250.000 dinara dopisniku „Večernjih novosti“ iz Kolubarskog okruga Branku Puzoviću, kojeg je fizički napao pre sedam godina.

UNS je zadovoljan brzinom i efikasnošću sudskog postupka koji je vodila sudija Snežana Jozarević-Zrnzević.

Prema presudi Marković je dužan da zbog fizičkog napada u bašti lajkovačkog kafića aprila 2003. godine plati dopisniku „Novosti“, 250.000 dinara na ime pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova i sudske troškove.

Marković se na ovu presudu žalio Apelacionom sudu.

Napad na Puzovića je usledio sedam meseci nakon objavljivanja teksta u „Novostima“ u kojem je pomenut restoran „Golf“ vlasništvo porodice Marković. Puzović je u tekstu pisao o nestalom čoveku i naveo policijski podatak po kojem je on poslednji put viđen u „Golfu“. Tekst je objavljen oktobra 2002. a Marković je aprila 2003. godine pretio i napao Puzovića udarivši ga pesnicom u glavu jer mu se nije svidelo pomonjanje imena restorana u novinskom tekstu.

UNS podseća da je 2005. godine Marković u krivičnom postupku pravosnažno osuđen na tri meseca zatvora zbog nasilničkog ponašanja.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi