Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Policija da utvrdi ko je ponovo ugrozio bezbednost novinara Dušana Vojvodića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

15. 07. 2018.

UNS: Policija da utvrdi ko je ponovo ugrozio bezbednost novinara Dušana Vojvodića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži od policije i tužilaštva u Zaječaru da sprovedu efikasnu istragu zbog ponovnog ugrožavanja bezbednosti novinara i vlasnika produkcije “Za media” Dušana Vojvodića, izazvanog odvrtanjem držača točkova na njegovom automobilu. UNS očekuje da istražni organi utvrde da li i ovaj incident ima veze sa Vojvodićevim novinarskim poslom.

Kako je Vojvodić rekao UNS-u prošle srede, vraćajući se iz Beograda, čuo je lupanje u automobilu, za koje je naknadno u servisu utvrđeno da potiče od odvrtanja vijaka na točkovima, što mu se takođe desilo u novembru 2016. godine.

„Odmah sam pozvao policiju koja je napravila zapisnik. Ne želim ni u koga da upirem prstom, ali mislim da to ima veze sa mojim novinarskim, istraživačkim radom i nastavkom filma 'Kap' koji prati spor protiv vlasnika hotela u Zaječaru koji je bušenjem bunara izazvao presušivanje arteskih česama “, rekao je UNS-u Vojvodić.

„Kada su mi prvi put 2016. godine olabavljeni brezoni na točkovima, u to vreme sam u svom novinarskom radu došao do ključnih dokaza koji su ukazivali da je vlasnik hotela odgovaran za presušivanje arteskih česama u Zaječaru, što sam kasnije objavio u filmu ‘Kap', koji je tužilaštvo u krivičnom postupku priložilo sudu kao jedan od dokaza. U istrazi, kada mi je prvi put ugrožena bezbednost, bilo je veštačenja, a inspektor koji je radio na tom slučaju otišao je na bolovanje. Do danas nemam nikakve informacije o rezultatima istrage”, kaže Vojvodić.

UNS ističe da je dužnost policije da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama i ugrožavanja bezbednosti od strane onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi