Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Pronaći i kazniti osobe koje su pretile novinarki Verici Marinčić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

08. 07. 2018.

UNS: Pronaći i kazniti osobe koje su pretile novinarki Verici Marinčić

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje pretnje i vređanje novinarke portala “Inđija kafe” Verice Marinčić i traži od nadležnih da pronađu i kazne počinioce. U petak se, dok je na ulici razgovarala sa kolegom u centru Inđije, zaustavio automobil iz kojeg su dvojica mladića krenula da viču, rekla je Marinčić UNS-u. „U prvi mah sam mislila da viču komšiji. Međutim, onda su krenuli da me psuju i da mi govore ‘snimaj sad’ i ‘zapamtićeš ti mene’“, rekla je UNS-u Marinčić.

Ona kaže da joj je nakon toga prišao komšija i rekao da su to njegovi prijatelji i da su joj vikali, jer je portal „Inđija kafe“ objavio snimak automobila koji prolazi velikom brzinom kroz crveno svetlo, a na kojem su oni.

"Komšija mi je rekao da su oni vozili taj automobil. Video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju", rekla je UNS-u Marinčić i dodala da je odmah slučaj pretnji prijavila policiji.

“Otišla sam u policijsku stanicu, dala izjavu i odnela snimak, koji je naš portal objavio. U toku sledeće nedelje će i moj kolega, koji je bio sa mnom dati izjavu i nadamo se da će slučaj biti pokrenut”, navodi Marinčić.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora i poziva nadležne da istraže slučaj i javnosti saopšte rezultate istrage.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi