Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS osuđuje pretnje dopisnici Danasa iz Novog Pazara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 09. 2010.

UNS osuđuje pretnje dopisnici Danasa iz Novog Pazara


Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje pretnje koje su u subotu dopisnici Danasa iz Novog Pazara Slađani Novosel uputili učesnici protesta koji je organizovala Islamska zajednica u Srbiji.

Ona je protest u novopazarskom naselju Hadžet pratila sa terase zgrade u Ulici Emina Redžepagića, kojom je prolazila kolona demonstranata iz koje su se čuli povici „Sklanjaj tu Slađanu sa terase, baci je“.Nakon ovih pretnji, koleginica Slađana Novosel uspela je bezbedno da se udalji sa lica mesta.

Glavni muftija Muamer Zukorlić iste je večeri izrazio žaljenje što je „neko zloupotrebio protest da uputi pretnje Slađani Novosel“.

UNS podseća da odgovornost za bezbednost novinara snosi organizator protesta, Islamska zajednica u Srbiji, i traži da čelnici ove organizacije pomognu u pronalaženju lica koja su ugrozila bezbednost novinarke na zadatku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi