Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Protest protiv „RTV Kraljevo i Ibarske novosti“ pritisak na medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

16. 05. 2018.

UNS: Protest protiv „RTV Kraljevo i Ibarske novosti“ pritisak na medije

Udruženje novinara Srbije (UNS) smatra da su najavljeni protesti dela opozicije u Kraljevu, zbog toga što je medijskoj kući „RTV Kraljevo i Ibarske novosti“ na konkursu u ovom Gradu od 14.250.000 za tri projekta pripalo 6.868.000 dinara, pritisak na medije i novinare ove medijske kuće.

UNS ne dovodi u pitanje protest kao oblik izražavanja stavova građana, ali upozorava da je osporavanje prava jednoj od retkih preostalih regionalnih medijskih kuća sa tri medija, na novac za projektno sufinansiranje, oblik neprihvatljivog političkog pritiska.

UNS ne podržava javno suđenje mediju zbog iznosa novca koji je dobio za sufinansiranje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i to bez iznošenja konkretnih nedostataka projekata kojima je novac dodeljen. 

UNS bi voleo da opozicione stranke traže od Grad Kraljeva da izdvaja više novca za projektno sufinansiranje medija, umesto što kritikuju najveću medijsku kuću u ovom regionu bez valjanih argumenata. 

UNS podseća da je medijska kuća „RTV Kraljevo i Ibarske novosti“, u vreme dok su na vlasti bile političke stranke koje organizuju proteste, prošla kroz dve neuspešne privatizacije i jedan stečaj.

Uprkos tome, „RTV Kraljevo i Ibarske novosti“ opstala je i održala redakcije sva tri medija.

Vlasnica i urednica „RTV Kraljevo i Ibarske novosti“ je novinarka, što je u Srbiji, posle serije loših privatizacija i gašenja medija, kao i niza privatizacija sa sumnjivim vlasništvom, prava retkost.

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

17.05.

2018.

Miroslav [neregistrovani] u 12:46

komentar

BRAVO, BRAVO, BRAVO!!!
CITAO SAM VASE TEKSTOVE I MISLIO DA SE I VI BORITE ZA SLOBODU GOVORA.
SADA SAM SHVATIO DA SE I VI BOITE DA OSTANETE U SVOJIM FOTELJAMA. TO
ZNACI DA STE I VI NA PRODAJU. RAZOCARENJE, RAZOCARENJE, RAZOCARENJE.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi