Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS pozdravlja hapšenje osumnjičenog za pretnje smrću Tatjani Vojtehovski
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

13. 05. 2018.

UNS pozdravlja hapšenje osumnjičenog za pretnje smrću Tatjani Vojtehovski

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozdravlja brzo hapšenje osumnjičenog za pretnje smrću upućene na Tviteru novinarki Tatjani Vojtehovski. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija je juče uhapsila osumnjičenog za pretnje koje je Vojtehovski dobila u sredu, za vreme emitovanja emisije „Život priča. „Pretnja u prvoj poruci bila je: ‘ubiću te kurvo izdajnička’, a u drugoj, da će mi ako prijavim odrubiti glavu izdajničku.

To nije prvi put da mi se preti na takav način, a ono što je indikativno jeste to što se koristi termin da sam izdajica“, rekla je UNS-u Vojtehovski i dodala da pozdravlja brzu reakciju MUP-a, ali da će uhapšeni, nakon 48 sata biti pušten.

„Ja ne znam kako on izgleda, on zna kako ja izgledam. Ovo što me neko naziva izdajicom traje već godinama u ovoj zemlji. Nazivana sam izdajicom i od najviših predstavnika ove vlasti i to se odomaćilo kao normalno i eto razultata. To više nije šala i političko neistomišljeništvo, to je opasno“ rekla je UNS-u Vojtehovski.

UNS skreće pažnju  da je za krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 138, stav 3 Krivičnog zakonika zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora onome ko ugrozi sigurnost novinara pretnjom. 

 

 

 


 

 

 

 

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi