Naslovna  |  Saopštenja  |  Loša poruka medijima Saše Jankovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

04. 05. 2018.

Loša poruka medijima Saše Jankovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) ističe da je najava lidera „Pokreta slobodnih građana“ Saše Jankovića da će kada dođe na vlast najpre smeniti Savet REM-a, a zatim direktore i članove Upravnog odbora RTS-a i RTV-a, loša poruka i građanima i novinarima.

Janković je juče na Tviteru objavio svoj plan aktivnosti za „prvih godinu dana slobode i pravde, posle smene totalitarnog režima“, čiji su prioriteti „smena direktora i članova UO RTS zbog politizacije i nestručnosti i izbor ljudi od integriteta i struke“.

UNS smatra da je ova izjava suprotno demokratskim standardima po kojima slobodni mediji obavljaju ulogu kontrolora vlasti u ime građana, umesto da služe kao glavni plen političara po dolasku na vlast.

UNS podseća da je takva praksa razlog što se toliko građana razočaralo u demokratske promene i što je 2012. godine došlo do smene vlasti.  

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

05.05.

2018.

Вукица [neregistrovani] u 12:45

С. Јанковић и демократија!?

Немогуће је да било ко озбиљан у Србији очекује да С. Јанковић поштује демократске стандарде у било којој области, па ни кад су медији у питању! Срећом, ПСГ је толико далеко од освајања власти, да се Јанковићева твитер-објава пре може схватити као неуспео виц, него стварна претња Јавном сервису, РЕМ-у... (Очигледно је да човек не само да "кубури" са демократијом, него му и "апетит" расте, пропорционално брзини осипања чланства.)

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi