Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS i DNKiM osuđuju napad na novinarke Radio Beograda i Kosseva
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

20. 04. 2018.

UNS i DNKiM osuđuju napad na novinarke Radio Beograda i Kosseva

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) najoštije osuđuju fizički i verbalni napad mladića koji je govorio albanskim jezikom na novinarke Radio Beograda i portala Kossev. UNS i DNKiM zahtevaju od nadležnih organa da utvrde identitet osoba koje su danas fizički i verbalno nasrnule na novinarke u Bošnjačkoj Mahali u Kosovskoj Mitrovici i sprovedu zakonom predviđene mere.

Novinarke su pratile posetu direktora Kancelarije za KIM Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici kada im je prišao mladić, odgurnuo jednu od novinarki i zapretio da prekinu snimanja. O današnjem napadu postoji i video zapis koji sve jasno dokumentuje tako da UNS i DNKiM očekuju od nadležnih organa da ovaj slučaj procesuiraju.

UNS i DNKiM podsećaju i insistiraju da se identifikuju i procesuiraju policajci koji su tokom akcije hapšenja Marka Đurića 26. marta 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici pretukli snimatelja RTS-a Vladimira Milića i napali novinarku "Večernjih Novosti" Draganu Zečević, urednicu lista "Jedinstvo" Radu Komazec i urednicu portala Kossev Tatjanu Lazarević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi