Naslovna  |  Saopštenja  |  SNSCG: Tražimo kaznu za pretnje predsedniku Udruženja novinara Makedonije Naseru Selmaniju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 03. 2018.

SNSCG: Tražimo kaznu za pretnje predsedniku Udruženja novinara Makedonije Naseru Selmaniju

Savez novinara Srbije i Crne Gore (SNSCG) osuđuje i smatra nedopustivim pretnje koje je predsedniku Udruženja novinara Makedonije Naseru Selmaniju uputio Bejtula Asani, brat makedonskog političara i predsednika ogranka Demokratske unije za integraciju (DUA) u Skoplju Bekira Asanija.

SNSCG traži od nadležnih u Makedoniji da Bejtulu Asanija kazne u skladu sa zakonom.

Na svom Fejsbuk profilu, Naser Selmani kritikovao je vlast što nije zaštitila policajku koju je Bekir Asani napao dok je bila na dužnosti. Nakon toga, Bejtula Asani, brat Bekira Asanija, u privatnoj poruci na Fejsbuku pretio je Selmaniju, njegovoj supruzi, deci i roditeljima.

„Policija je reagovala po prijavljenoj pretnji, ali Državni tužilac nije pronašao elemente pretnji“, rekao je Selmani za UNS.

Nakon reakcije makedonskih i međunarodnih novinarskih udruženja, kako je Selmani rekao za UNS, državno tužilaštvo je promenilo stav i izjavilo da sa policijom radi na slučaju.  

SNSCG od nadležnih u Makedoniji traži da što pre preduzmu neophodne mere kako bi se slučaj rešio i izricanjem kazne jasno pokažu da su pretnje i napadi na novinare nedopustivi. 

SNSCG čine Udruženje novinara Srbije (UNS) i Udruženje novinara Crne Gore (UNCG), dva najveća udruženja u Srbiji i Crnoj Gori.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi