Naslovna  |  Saopštenja  |  Država da saopšti sa kim deli vlasništvo u Novostima

22. 06. 2010.

Država da saopšti sa kim deli vlasništvo u Novostima

Udruženje novinara Srbije traži od države da saopšti sa kim u stvari deli vlasništvo kapitala Kompanije ” Novosti”.

Privatizacija “Večernjih novosti” obavljena je netransparentno što za posledicu ima dešavanja čiji smo svedoci poslednjih meseci.

UNS je i ranije zahtevao da javnost sazna ko su vlasnici Kompanije “Novosti”, ali i drugih medija i zbog činjenice da netransparetnost vlasništva omogućava stvaranje monopola u medijskoj sferi.

Na ovaj problem UNS je ukazivao tako što je pre tačno pet godina predložio izmene zakona koje bi osigurale transparentnost vlasništva u medijima i onemogućile nedozvoljenu medijsku koncentraciju.

UNS traži da država preuzme odgovornost za sudbinu ove značajne medijske kompanije i zaposlenih.

Nema komentara.