Naslovna  |  Saopštenja  |  Pomen, protest i otvaranje Trga Milana Pantića u Jagodini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

10. 06. 2010.

Pomen, protest i otvaranje Trga Milana Pantića u Jagodini


Udruženje novinara Srbije (UNS) podseća da se sutra navršava devet godina od ubistva novinara Milana Pantića, dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine.

Iako je policija svih ovih godina tvrdila da istraga ovog ubistva ima prioritet, da je"prikupljen veliki broj podataka na osnovu kojih postoji više indicija koje upućuju na moguće izvršioce ubistva", porodica, kolege i srpska javnost ni posle devet godina ne znaju ko su nalogodavci i ubice novinara Milana Pantića.

Na inicijativu UNS-a da vlast koja nije u stanju da pronađe ubice novinara mora da oda počast žrtvi koju je Milan Pantić dao za novinarsku profesiju, odbornici skupštine grada Jagodine jednoglasno su odlučili da trg u Jagodini dobije ime ubijenog kolege Milana Pantića.

Sutra, posle pomena na Gradskom groblju u Jagodini, u 11:00 časova, biće otvoren trg Milana Pantića, a njegove kolege će u pet do dvanaest u centru grada zaustaviti saobraćaj i raširiti transparent na kojem piše "Pronađite ubice novinara". Nakon toga u gradskoj biblioteci "Radislav Nikčević" biće uručena tradicionalna nagrada za novinarsku hrabrost "Milan Pantić" italijanskom novinaru Rikardu Jakoni, autoru poznatog dokumentarnog filma "Beskonačni rat".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi