Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži smenu državnog sekretara Gajovića
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

11. 02. 2018.

UNS traži smenu državnog sekretara Gajovića

Udruženje novinara Srbije (UNS) poziva ministra kulture Vladana Vukosavljevića i predsednicu Vlade Anu Brnabić da smene državnog sekretara za informisanje Aleksandra Gajovića zbog izjave da novinari izmišljaju napade. Gajović je u nizu javnih nastupa dokazao da je potpuno nekompetentan u oblasti slobode govora, kao i da je nedostojan državne funkcije koju obavlja.

U intervjuu Radiju Slobodna Evropa Gajović je izneo šokantan stav da Ministarstvo kulture i informisanja nema ingerencije da osuđuje napade na novinare.

Na pitanje o pretnjama koje je prijavio Nikola Radišić, novinar TV N1, Gajović je istakao da njega, ukoliko je bilo napada, „najviše interesuje“ ono što bi „pravog novinara i prave redakcije“ zanimalo, a to je verzija policije i napadača.

Gajović je doveo u sumnju i druge napade na novinare pitanjem: „da li je prijava napada na novinara kada se dva novinara potuku u kafani, što se inače vrlo često događa“.

Na pitanje o Fejsbuk pretnjama Nedimu Sejdinoviću, predsedniku NDNV-a, Gajović je izneo tvrdnju da se radi o čoveku koji "nema dobre namere".

UNS ukazuje da nije zadatak države i javnih funkcionera da procenjuju ko ima dobre i loše namere već da svim novinarima i medijima osiguraju bezbedno okruženje.

UNS podseća da se iz Radne grupe za izradu Medijske strategije povukla njegova predstavnica Ljiljana Smajlović kada je Gajović imenovan na mesto državnog sekretara zbog Gajovićevih izjava da žene ne treba birati za predsednice, da muškarac mora da vodi kuću jer se žene nisu dokazale na važnim državnim poslovima.

 

 

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

12.02.

2018.

anonymous [neregistrovani] u 07:35

Ima ima

Moram priznati i licno sam se uverila da noviari-ke poput Dragana Marinkovica i Milice Ivanovic iz Leskovca spadaju u ove. Njima nesmes da kazes dobro jutro, jer odmah kazu: ''Nemoj da MI PRETIS SMRCU?!'' Svako se danas bavi novinarstvom.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi