Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Nova Srbija da omogući rad novinarima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

09. 02. 2018.

UNS: Nova Srbija da omogući rad novinarima

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje što je dopisniku „Večernjih novosti“ Alemu Rovčaninu juče bilo zabranjeno da izveštava sa Izborne skupštine Nove Srbije u Prijepolju i traži od ove stranke da ubuduće omogući nesmetan rad i izveštavanje novinarima. Kako je Rovčanin rekao UNS-u, juče ga je, na ulazu u salu gde je bila Izborna skupština, obezbeđenje „zamolilo da napusti skup“.

„Pripadnik obezbeđenja me je zamolio da izađem, a na moje pitanje zbog čega ne mogu da izveštavam, odgovorio mi je da mu je tako rečeno. Nisam hteo da pravim problem i izašao sam. Skup je bio otvoren za javnost, snimatelj TV 5 iz Užica koja dobro sarađuje sa opštinom je nesmetano prisustvovao skupu“, rekao je Rovčanin UNS-u i dodao da smatra da mu je zabranjeno da izveštava „kako do beogradskih medija ne bi došla informacija koliko malo ljudi je bilo na skupu“.

Iz Nove Srbije, do trenutka objavljivanja ovog saopštenja, niko nije bio dostupan za komentar. 

UNS podseća da je Zakonom o javnom informisanju zabranjena neposredna i posredna diskriminacija urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga  može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi