Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS zahteva rešavanje statusa zaposlenih u RTV Priština
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

18. 05. 2010.

UNS zahteva rešavanje statusa zaposlenih u RTV Priština


Udruženje novinara Srbije
(UNS) podržava zahteve radnika RTV Priština koji su stupili u štrajk tražeći zaostale plate i rešavanje statusa ove medijske kuće u skladu sa obećanjima koja im je dalo Ministarstvo za Kosovo i Metohiju.

Većina zaposlenih u RTV Priština prihvatila je socijalni program kada su proglašeni tehnološkim viškom. Ostali zaposleni dobili su obećanje Ministarstva za Kosovo i Metohiju da će im država pružiti finansijsku podršku za formiranje medija koji će proizvoditi i emitovati program na srpskom jeziku.

Međutim, do danas taj dogovor nije realizovan, pa UNS apeluje na menadžment RTV Priština i Vladu Srbije da pronađu najbolji oblik organizovanja zaposlenih u RTV Priština u novu medijsku kuću.

U saopštenju radnika, koje je potpisao direktor Zvonimir Miladinović, navodi se da će u naredna dva dana štrajkovati svođenjem programa rada na zakonski minimum, a nakon toga odlučiti da li da štrajk nastave odlaskom sa porodicama pred zgradu Vlade, ili protest iskazžu štrajkom glađu u Gračanici, Šilovu i Zvečanu.

UNS apeluje na kolege da štrajkom glađu ne ugrožavaju svoje zdravlje, a od Vlade Republike Srbije da reši njihov status kako bi se izbegle teže posledice štrajka.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi