Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS traži objašnjenje zbog zabrane snimanja u Boru
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

06. 05. 2010.

UNS traži objašnjenje zbog zabrane snimanja u Boru


Udruženje novinara Srbije (UNS) od Ministarstva unutrašnjih poslova traži objašnjenje, zašto je televizijskoj ekipi B92 zabranjeno da istražuje i snima deponiju u Boru, gde je, prema saznanjima novinara ove televizijske kuće, zakopano na desetine lešina pasa ubijenih na nehuman način.

Ekipu Televizije B92, koju je vodila reporterka Sonja Kamenković, na deponiji u Boru omeli su u poslu pripadnici policije, radnici Veterinarske inspekcije i zaposleni u komunalnom preduzeću „3. oktobar“. Policija je pritom snimatelju naredila da mora svoju kameru da spakuje u torbu, ne dajući nikakvo objašnjenje za takav postupak.

UNS podseća MUP Srbije da posao policije nije da sprečava novinare u obavljanju posla, već da ih, zajedno sa ostalim građanima, štiti kada su na zadatku.

Onemogućavanje kolega da istraže slučaj nehumanog ubijanja pasa u Boru UNS smatra povredom profesionalnih prava novinara.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi