Naslovna  |  Saopštenja  |  UNS: Ispitati navode o napadu na novinara Dušana Jocića

18. 11. 2017.

UNS: Ispitati navode o napadu na novinara Dušana Jocića

Udruženje novinara Srbije (UNS) traži da nadležni ispitaju sve okolnosti incidenta koji je juče policiji prijavio urednik sportske rubrike “Narodnih novina” i predsednik Sekcije sportskih novinara Niša Dušan Jocić.

Kako je u saopštenju navela ova sekcija, Jocića je sinoć u hali Čair, pred početak utakmice između “Naise” i izraelskog “Makabija”, fizički i verbalno napao član UO Ženskog rukometnog kluba “Naisa” iz Niša i odbornik Srpske napredne strane u Skupštini grada Beograda Slaviša Mićanović.

Jocić za UNS nije želeo da komentariše incident dok, kako je rekao, ne da zvaničnu izjavu policiji.

Slaviša Mićanović je za UNS rekao da nije tačno da je napao Jocića već da je to bila „verbalna rasprava“.

„Smešne su mi te optužbe. Za to postoje svedoci,  je li neko video taj napad? To je bila samo verbalna rasprava, nisam nikoga napadao“, rekao je Mićanović.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora i poziva nadležne da istraže slučaj i javnosti predoče rezultate istrage.

Nema komentara.