Naslovna  |  Saopštenja  |  EULEKS i kosovske institucije da omoguće informisanje na srpskom jeziku
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Saopštenja

24. 04. 2010.

EULEKS i kosovske institucije da omoguće informisanje na srpskom jeziku


Udruženje novinara Srbije (UNS ) sa svojim regionalnim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) osuđuje uništavanje predajnika srpske regionalne radiotelevizije "Herc" iz Štrpca, koje su izveli monteri kosovskog Telekoma u kampanji isključenja baznih stanica mobilne telefonije mreža 063 i 064.

Akcija montera kosovskog Telekoma počela je jutros u 6.30 uz policijsku asistenciju rekao je UNS-u vlasnik RTV Herc Bojan Mladenović i dodao da su radnici presekli kablove i uništili svu opremu u kontejneru predajnika ovog medija.

UNS sa DNKiM traži od EULEKS-a i kosovskih institucija da se zaustavi vandalizam zbog kojeg je onemogućeno emitovanje programa na srpskom jeziku u Štrpcu gde živi 12 000 Srba.

UNS sa DNKiM upozorava da je onemogućen rad pet radio stanica Kosovske medijske asocijacije (KOSMA) koje emitiju zajednički dnevni informativni program na srpskom jeziku.

Postupcima kosovskih vlasti ugroženo je osnovno pravo na slobodu informisanja na maternjem jeziku zbog čega će UNS sa DNKiM tražiti zaštitu od međunarodnih novinarskih organizacija.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi